Saturday, 26 December 2015

RAHSIA TERBESAR KULIT KEKAL MUDA REMAJA




Masa muda kulit lebih tegang dan mulus. Itu perkara biasa. Tapi bila usia dah meningkat kedut makin bertingkat-tingkat, kulit makin kering malah makin gelap dan kusam. Itu perkara luar biasa ke? Haha tak kot…Tapi pernah tertanya-tanya tak kenapa?

Kerana masa muda remaja kulit kita diisi oleh satu bahan yang kita panggil ASID HIALURONIK (HA). HA ni digunakan untuk mengisi ruang kulit yang dikenali sebagai filler. Dengan bahasa mudahnya ia membantu menambahkan isipadu bawah lapisan kulit, tu yang duk nampak tegang dan anjal tu.. fill penuh kot…

Ibarat macam ni kalau satu plastic kita isi penuh dengan air confirm plastic nampak tegang kan? Kalau korang buang sikit air macam mana plastic tu? Kendur kan dan boleh main tekan-tekan lagi plastic tu sebab isipadu air tak penuh…harapnya faham la yer…hope so!Insyaallah.

Kebolehan utama HA ni ialah kemampuanya untuk menarik air ketempat yang sepatutnya air ada dilapisan bawah kulit. Kajian membuktikan HA ni mampu menyerap air 1000 kali ganda air berbanding beratnya.

Masalahnya timbul bila usia makin meningkat kandungan HA didalam kulit makin berkurang akhirnya menyebabkan kedutan dan wajah menjadi kering. Tanpa penggunaan pelembap yang sesuai lama-kelamaan kulit akan menjadi lembik, kering dan berkedut dan kesan-kesan penuaan yang lain juga makin menjadi-jadi. So bila HA cukup ia membantu memberi kesan gebu, lembap dan lembut kepada kulit tanpa mengira jumlah usia.. awesome kan?

Macam mana nak dapatkan HA ni?
#1. Melalui suntikan pada bahagian kulit
Yang ni korang perlu jumpa pakar estetik. Bincang dengan doctor sebelum decide apa-apa.

ATAU korang punya pilihan terlebih bijak dengan pengambilan:

Erkk…tiba-tiba mention pasal Shaklee Collagen Powder ni apehal Husna?

Sabar dears, ni nak bagitau dengan tulus ikhlas punya bahawa dalam 7  ramuan istimewa Shaklee Collagen Powder ni terdapat ekstrak pfaffia atau biasa orang panggil ginseng Brazil + ekstrak biji camellia japonica. Bila 2 ekstrak ni digabungkan ia dapat membantu formulasi kolagen dan asid hyaluronic. Asid Hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit kekal lembut, lembap dan licin.

SCP ni diminum satu sachet sebelum tidur (ni minimum tau boleh aje nak 2-4 sachet tapi pastikan korang harus dapat guideline sebaiknya daripada SID korang supaya tak rugi dan kesan dia lebih efektif) atau boleh jugak di apply secara terus pada kulit dengan buat masker.

HA ni tak sama dengan pelembap-pelembap lain sebab ia mampu diserap lebih dalam hingga ke peringkat sel.

So apa yang luar biasanya walau usia makin meningkat still dapat maintain kulit muda remaja. Serius sape tak nak oit..?? cer cakap sape tak nak?

Yes this is it!! Shaklee Collagen Powder yang original semulajadi… hehe..
Double-double happiness for you untuk sepanjang Disember 2015 promosi #Shaklee Collagen Powder

Dapatkan 2 kotak SCP dengan pengurangan sebanyak 5%

Atau

Beli 6 PERCUMA 1

**TIP SCP
Pengambilan hanya selama 2 bulan= 4 kotak akan dapat kesan yang terover best seperti kat bawah ni:

Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
Mengurangkan kekasaran ; kekeringan ~ 75%
Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
Meningkatkan keserian, tona ; warna kulit ~ 50%
Mengurangkan garis-garis halus ; kedut-kedutan

Nak tahu lebih kebaikan lagi just explore here throughout kotakconteng.blogspot.com, I promise you will find something really precious here..…senang citer bookmarks terus ler…hihi..

Until now salam sayang Husna Rahman
Share with love, lets spread the happiness!!
011 -2557 9903 | husnasukahijau@gmail.com

No comments:

Post a Comment