Monday, 28 December 2015

MENJADI LEBIH BIJAK ITU PILIHAN

Asetikolina merupakan bahan neurotransmitter yang boleh dijumpai dalam otak yang bertindak sebagai pencetus aliran elektrik dalam otak yang membantu menghidupkan litar kepada bertrilion sel otak.

Fuh saintifik habis kot..

Bila otak mempunyai kadar asetikolina yang mencukupi fungsi otak akan menjadi lebih baik dan dapat berfikir dengan cerdas. Malah ingatan lebih kuat, jelas dan meningkatkan keupayaan untuk berfikir.



++Korang tau tak kenapa selepas minum kopi kita akan berasa lebih segar dan bersemangat?
Kerana dengan meminum kopi pada waktu pagi otak kita mampu mencetuskan pembentukan lebih banyak asetikolina. Ehey fevered betul info ni…

BAGAIMANA ASETIKOLINA TERHASIL?

Otak kita perlukan kolina yang banyak untuk membentuk asetikolina. Asetikolina ni sejenis bahan kimia yang bertindak sebagai penyambung isyarat antara sel saraf. Dan merupakan bahan yang tersangat penting untuk membantu menyambung trillion sel saraf yang terdapat dalam otak.

Apabila asetikolina cukup malah lebih banyak maka sel-sel otak berhubung  dengan lebih cepat. Setiap mesej yang tubuh hantar kepada otak cepat aje terproses dan cepat aje bertindak balas dan jugak cepat pick up.

Kita perlukan dan menggunakan asetikolina setiap hari untuk memastikan otak kita dapat berfungsi dengan jelas, pemahaman yang baik, ingatan serta tidur yang lebih baik.

~~Tidur yang lebih baik
~~Perasaan yang lebih baik
~~Berfikir dengan lebih baik
~~Bergerak dengan lebih baik
~~Malah untuk memiliki otot yang lebih baik

Ini kerana otot, hormone, sendi dan minda menerima isyarat dari otak melalui asetikolina. That’s mean segala keseimbangan, kestabilan, kekuatan adalah dikawal oleh bahan penting ni, asetikolina.

Semua ni menggunakan asetikolina. Ibaratkan asetikolina ni macam kereta yang bawak info dari organ ke otak then back to action as fast as lightning.

Sama jugak dengan nutrisi lainya (kolagen, kalsium, protein) makin berkurangan seiring penambahan usia.  Tanda-tanda otak korang makin kurang asetikolina:



Menjadi seorang pelupa
Lesu & tiada tenaga
Fikiran kabur
Susah untuk memahami sesuatu perkara
Mudah tertekan
Keupayaan untuk bergerak bebas makin berkurang






Tubuh kita memerlukan pengambilan sekurang-kurangnya 500mg kolina setiap hari untuk memastikan semua masalah kat atas tu dapat diatasi.

Shaklee membekalkan sumber kolina melalui LECITHIN.

Setiap kapsul lecithin dibekalkan sebanyak 80mg kolina. Maksudnya untuk korang dapat minimum 500mg kolina setiap hari korang hanya perlukan 6-7 biji lecithin setiap hari.

500mg/80mg= 6.25mg
That’s mean 6-7 biji lecithin


Mengandungi kolina yang membentuk penghantar untuk saraf cranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, serta mencegah alzheimer

Korang nak tahu tak satu lagi bonus kebabommm yang korang boleh dapat dengan 6-7 biji lecithin setiap hari?
Yess korang dapat KURUS…giler hot lecithin ni…LECITHIN boleh bantu sape sahaja yang nak KURUS dengan BIJAK…double triple wow!!!!

Kebaikan utama lecithin Shaklee:
Mempertingkatkan daya ingatan
Meringankan stres
Penting untuk ibu hamil untuk membantu pembesaran janin yang sihat
Agen pemecah lemak & kolestrol ~ membantu mengemulsi  & metabolism lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh
Agen pembersih salur darah
Menghalang enapan lemak dihati (detok hati)
Membantu memulihkan kesihatan hati
Agen pelangsing dengan menghalang obesity.
Pembakaran lemak yang cepat
Cantikkan otot dan kulit~ melembap/menghalus dan melambatkan penuaan sel
Membantu membentuk membrane sel untuk kulit cantik & licin
Mengaktifkan metabolism sel untuk kesan kurus yang semulajadi
Menghalang tekanan darah tinggi dengan menggalakkan peredaran darah lebih lancar dan tidak tersekat
Meringankan sembelit ~ membantu melembapkan usus dan meleraikan toksin didalam usus cth lemak yang terlekat di dinding perut
Menghapus perut buncit
Membantu menyerap vitamin larut lemak spt vitamin ADEK~ memaksimumkan penyerapan ADEK



LECITHIN PROMO UNTUK DISEMBER
BELI 2 DAPAT LESS 5%
ATAU
BELI 6 PERCUMA 1

NAK ORDER BOLEH KLIK SINI
lecithin promo less 5%
lecithin free 1


NAK TANYA BOLEH TANYA SINI
Whatsapp/telegram/mesej:  011-2557 9903
Facebook: Husna Rahman | Page: TIP SIHAT

For now salam sayang Husna Rahman
Rakan sihat anda!


No comments:

Post a Comment