Wednesday, 30 December 2015

MACAM MANA PERUT BUNCIT BOLEH TERJADI?




Terdapat dua jenis lemak yang menyebabkan perut anda buncit: Lemak visceral & lemak subcutaneous 

Sebelum kita proceed cuba test ni:
1. Angkat sebeleh tangan
2,Letak atas perut
3.Kemudian tekan

Apa yang korang rasa? Keras atau kenyal bak mashmallow..?
Perut buncit yang keras terdiri daripada lemak visceral. Lemak yang berada di antara otot dan organ. Lemak visceral lebih mudah hilang berbanding lemak subcutaneou.

Lemak subcutaneous ialah lemak yang berada di bawah kulit atau di atas jaringan otot. Bila banyak lemak ni perut anda lebih lembik apabila ditekan-tekan.


Kebanyakan lelaki mengandungi lemak visceral sebab tu lelaki lebih mudah untuk menurunkan berat badan berbanding wanita. Kerana wanita lebih cenderung untuk”mengumpul” lemak subcutenous

Korang try refer sini kalau nak tahu lebih detail.

#infoisihat 


sekarang ni kan macam dah biasa tengok orang muda like 20-30 an "perut buncit" especially lelaki...kadang kan tengok anak lagi berumur dari ayah..ayah maintain slim sado je....anak? xtahu mana pinggang mana bhgn atas tubuh dan mana pinggul..

klu you pegang definition "buncit is seksi" ok fine go on aje dengan title tu TAPI kalau korang rasa nak berubah let me introduce some way mungkin boleh bantu korang:
.
ambik sekurang-kurangnya 6 biji Lecithin secara konsisten then there is your look definitely will change, insyaallah.
.

Kebaikan utama lecithin  dan herblax Shaklee:

Agen pemecah lemak & kolestrol ~ membantu mengemulsi & metabolism lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh
Agen pembersih salur darah
Menghalang enapan lemak dihati (detok hati)
Membantu memulihkan kesihatan hati
Agen pelangsing dengan menghalang obesity.
Pembakaran lemak yang cepat
Cantikkan otot dan kulit~ melembap/menghalus dan melambatkan penuaan sel
Membantu membentuk membrane sel untuk kulit cantik & licin
Mengaktifkan metabolism sel untuk kesan kurus yang semulajadi
Menghalang tekanan darah tinggi dengan menggalakkan peredaran darah lebih lancar dan tidak tersekat
Meringankan sembelit ~ membantu melembapkan usus dan meleraikan toksin didalam usus cth lemak yang terlekat di dinding perut
Menghapus perut buncit
Membantu menyerap vitamin larut lemak spt vitamin ADEK~ memaksim umkan penyerapan ADEK
Mempertingkatkan daya ingatan
Meringankan stres
Penting untuk ibu hamil untuk membantu pembesaran janin yang sihat

Herblax
Bertindak sebagai detok untuk mencuci lemak yang dah dipecah halus-halus oleh lecithin
Memudahkan lemak dikeluarkan dari badan dan perut
Bersihkan dinding perut dari toksik yang terkumpuldi lapisan dinding perut

nak perut buncit ke taknak?? tak nak move on SEKARANG!! jangan tunggu lemak berkepuk dalam perut kalau simpan dapat duit takpe...kalau macam tu I pun nak youu...(gedikss mood comingg!!!)

.
until now terimalah salam sayang dari rakan sihat anda, Husna Rahman
011-2557 9903 |husnasukahijau.blogspot.com

No comments:

Post a Comment