Thursday, 10 December 2015

Kenapa Supplement Tidak Berkesan?
Kenapa makan vitamin/suplimen tapi takde kesan pun?

makan suplimen kurus, tak kurus kurus 
makan suplimen kulit cantik, lambat pulak effectnye 
makan suplimen naikkan berat badan, tak naik-naik pun

haila walla...apa masalahnye?

#1. Usus tebal dengan toksin & benda kotor- nutrient nak serap pun limited sebab kena tembusi lapisan toksin tebal dulu sebelum dapat diserap oleh usus ke seluruh tubuh. Habis hilang nutrient!

#2.Kurang minum air - Kalau air dalam badan kurang, pengangkutan nutrient juga tersangkut-sangkut, darah lebih pekat so pengaliran tak berapa lancar.

#3.Timing - Makanan yang kita makan akan melalui 4 bahagian penting (dalam perut) untuk diproses terlebih dahulu sebelum nutrient diangkut kebahagian masing-masing.
_
cth: Kajian membuktikan multivitamin memerlukan 60 minit untuk larut didalam perut. Maksudnya kalau multivitamin yang anda makan tidak larut dalam masa tersebut maka multivitamin akan disingkarkan oleh tubuh secara semulajadi dan segala nutrient dalam multivitamin tersebut tak sempat digunakan.

membazirkan? sia-sia makan tapi xde kesan

#4.Pilih suplimen semulajadi bukan sintetik- Suplimen semulajadi dapat berinteraksi dengan tubuh secara terus dan harmoni. Sebaliknya suplimen yang mengandungi sintetik akan memberi kesan buruk kepada tahap kesihatan kerana tubuh tidak dapat "bergabung " dengan unsur kimia.

tip nak tahu suplimen yang anda ambil semulajadi ke sintetik, cuba check dalam botol suplimen anda. ada silica gel ke tak? 

kalau takde silica gel maksudnya suplimen anda totally semulajadi, 100%, selamat, insyaallah.

#5.Kenal pasti terlebih dahulu punca masalah kesihatan anda- setiap sel, organ, sistem dalam tubuh manusia memerlukan "makanan" mereka sendiri untuk memastikan mereka dapat berfungsi dengan baik.
_
cth1: makanan utama sel kulit ialah protein, sel pula memerlukan tenaga untuk menjalankan aktiviti, jadi vitamin b menjana tenaga untuk sel, sel kulit perlukan "gam" untuk terus bersambung dan anjal, gam ini dinamakan kolagen. 

semua jenis vitamin tersebut dapat dihasilkan oleh badan namun disebabkan faktor umur, terdedah kepada radikal bebas, pemakanan ia akan semakin berkurang/rosak.

jadi korang WAJIB topup vitamin-vitamin tersebut.

cth2: anda ada masalah sakit sendi tapi anda pilih vitamin yang tidak berkaitan dengan kesihatan sendi, habis tu sampai bila sendi anda nak baik?
.
nak cuba suplimen 100% semulajadi, selamat dan berkesan?..tanya Husna 011-2557 9903 atau anda boleh ORDER sini.. 
.

.


No comments:

Post a Comment