Thursday, 3 December 2015

Kenapa makan kolagen kulit jadi tegang dan glowing?

Assalamualaikum. Bismillah. Allahummasollialamuhammad.
#itsme_ur_health_partner

Kolagen ni sinonim sangat dengan kecantikan kan..pendek kata kalau sesiapa sahaja amal kolagen ni memang kulit tegang,cantik, licin, glowing..tapi kenapa ye? 

ok macam ni..ibaratkan...

Tubuh kita ni sebuah dinding yang kukuh yang terbina daripada susunan batu-bata. Jadi yang menyatukan beribu-ribu bata ni ialah simen. 

Maknanya kolagen ni macam simen-simen untuk melekatkan dan menguatkan sel+sel+sel seterusnya menjadi kulit/ otot/ rambut/kuku

(sel+sel+sel+sel+sel+sel+sel+sel+++++++= kulit)  

Apabila simen-simen (kolagen) ni kuat, rata dan mencukupi maka kulit akan menjadi lebih sekata, tegang dan licin...takde lubang-lubang, takde lompang-lompang sebab dah diratakan dengan simen kolagen yang kita ambil tu. Korang tau kan, pengahasilan kolagen oleh tubuh makin berkurang setelah menginjak 25 tahun dan keatas. 

Memang korang perlu topup dari luar kalau korang nak stay sihat, kuat dan cantik....memang tak boleh dinafikan dah kenapa makin ramai yang cuba nak amal kolagen ni

ni kesan/akibat kekurangan kolagen dalam tubuh


Untuk memastikan kolagen yang kita makan tu mampu membantu pada tahap maksima ni pastikan kolagen yang korang amal tu mempunyai 5 ciri-ciri penting seperti kat bawah ni:

1. Pastikan molekul kolagen yang diambil mempunyai saiz yang kecil iaitu sekitar 1000 dalton ke bawah. Saiz molekul kolagen diukur dalam dalton. Sel dalam tubuh kita tidak dapat menyerap saiz molekul yang besar secara sepenuhnya. Jadi jika molekul kolagen tu besar jawabnya kolagen tak terserap sepenuhnya oleh sel-sel..membazirkan kan?

2. Kolagen ni bukan sahaja digunakan oleh kulit sahaja tetapi penting jugak untuk pergerakan sendi yang bebas. Kolagen terdapat pada tisu penghubung antara tendon, ligamen muscle dan cartilage supaya pergerakan sendi lebih licin dan tidak sakit. Ia berperanan untuk melindungi “cartilage” dan cecair synovial bagi membantu mengurangkan masalah dan kesakitan sendi selain untuk pembentukan dan pembaikan cecair cartilage diantara sendi. 


3. Sebaik-baiknya kolagen yang diambil mengandungi Vitamin B dan C untuk membantu metabolism karbohidrat, lemak dan protein bagi pembebasan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan  kolagen didalam sel. Selain itu Vitamin C bertindak melindungi dari radikal bebas yang boleh memusnahkan atau merencatkan penghasilan kolagen oleh tubuh. Vitamin B dan C ni lebih kurang macam supporter la untuk memastikan penghasilan serta pengekalan bekalan kolagen dalam tubuh. 

4. Seeloknya-eloknya diambil dalam bentuk oral seperti cecair dan serbuk kerana kesan diperoleh seluruh tubuh bermula dari kulit, sendi, mata dan sebagainya.

5. Pastikan kolagen korang boleh meransang penghasilan asid hyaluronic.  Asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap, licin dan nampak bersinar.





7 kelainan utama kenapa ‪#‎shakleecollagenpowder sangat istimewa dan berkesan
.
#1. ekstrak biji camelia japonica
#2. sumber kolagen dari sisik ikan merah
#3. ekstrak kekerang
#4. lactobacillus
#5. vitamin C dan B
#6. esktrak pfaffia
#7. elastin dari kolagen ikan

Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular , sekitar 1,000 Dalton (kolagn disukat mengikut kadar Dalton) yang amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.





Kolagen dari sisik ikan merah 
Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan lain seperti lembu dan khinzir (kebanyakan produk kecantikan mengambil kolagen dari sumber tersebut, jadi perhatikan elok-elok kandungan kolagen yang anda makan/amal)

Ekstrak biji Camellia Japonica 
Biji Camolia japonica terdiri daripada asid oleic, merupakan satu emolien yang melembapkan membekalkan isoflavon dan antioksida semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas 

Ekstrak  Pfaffia  
Pfaffia juga dikenali sebagai ginseng brazil apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camilla japonica ia membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa yang mengadungi amaun air yang banyak, asid hyaluronoc memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin

Elastin dari kolagen ikan  
Elastin memelihara kulit supaya menjadikannya lebih fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang amat diperlukan  untuk bergabung dengan kolagen yang terhasil dalam tubuh untuk mengekalkan kulit tegang, anjal dan elastik

Vitamin C dan Vitamin B  
Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dalam tubuh dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit dan yang mampu memusnahkan kolagen dalam tubuh.

Vitamin B tpula sangat penting untuk metabolism karbohidrat.lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan  kolagen didalam sel. 

Ekstrak kekerang 
Glucosamine dalam  ekstrak kekerang adalah penting dalam sintesis cecair synovial yang menbekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Lactobacillus acidophilus 
Untuk membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula system usus yang sihat dan yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen

....
ada sapa-sapa nak start amal kolagen?
ada sapa-sapa nak cuba amal kolagen?
ada sapa-sapa nak order kolagen?

#shakleecollagenpowder PROMO tau sepanjang Disember ni..

beli 2 dapat LESS 5% or more [yang part more SID Husna Rahman je offer taktau plak kalau SID lain..hehe]


atau


Beli 6 PERCUMA 1
 .
nak odder boleh wasup Husna direct  011-2557 9903 atau nak pergi branch sendiri tapi nak harga GEMPAK boleh jugak guna ID 1185474... yang terbaik menunggu anda tau so jangan lepaskan peluang akhir tahun 2015 ni..

.
apa-apa boleh contact Husna..until we meet again..assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment