Saturday, 26 December 2015

FALL IN LOVE FOR THE FIRST TIME!! | MY LOVE STORY



                    Assalamualaikum & Salam hujung minggu
For today’s entry Husna nak santai-santai share kisah family Husna dengan suplimen Shaklee. First Husna amal Shaklee bantu diri sendiri je… untuk kulit muka yang berjerawat sangat teruk. Masa tu macam dah tak tahu nak ambik produk apa dah, duit dah tak kisah dah banyak mana dah habis. Masa study takde terfikir sangat tapi bila dah ready nak masuk alam pekerjaan ni Husna nekad nak kena atasi jugak masalah kulit muka ni.

One more thing Husna nekad, “aku kena rawat dari dalam”..rasa macam tak sudah je guna produk luaran ni, bila kita tak guna produk tu atau stop terus jerawat naik balik…memang bengang betul, aku beli produk giler mahal hampeh tak jadi…tapi nasib baik la Husna jenis yang tak kenal erti putus asa…cari-cari punya cari ..”ting” terdetik Allah bagi ilham “kenapa aku tak cuba je suplimen ye?”..apalagi terus pegi jumpa uncle google…lastly jumpa Shaklee supplement.

First thing first Husna tertarik dengan Shaklee ni sebab setiap produk/vitamin cukup detail explainationnya. I am ex-biology student so sedikit arif la tentang ingredient-ingredient supplements ni…

Start from proses menuai, the making until packaging. Hatta plastic bag Shaklee pun environmental based. Sama jugak dengan botol-botol supplement Shaklee. Very detail. Masa tu tak kenal pun apa tu testimony.. apa yang Husna tahu that product really good.

Bukan sebab tu je Husna fully decide nak cuba Shaklee ni, Husna tanya parents then siap istikharah tau sebab ni penting..sebab apa yang kita isi dalam tubuh kita ni lastly akan jadi darah daging kan? Husna memang ambik berat hal-hal macam ni..then decision ON. 


First try Husna ambik full set kulit iaitu ESP SOY PROTEIN, VITA C PLUS, VITA E COMPLEX, B COMPLEX..memang full tanpa harga ahli sanggup kot almost RM500+…see bila dah nekad takde apa boleh sekat aku…ecece…(tp sekarang bila dah jadi member harga memang hot melampau, berganda-ganda low) kebetulan masa tu first job Husna tukang editing thesis for master..untuk 1 file dapat la almost RM 1.5K..sepatutnya kena kira by word tapi takpela kira 1 file fix RM 1.5K..agak banyak la…sempat  la dapat RM 3-4K sebelum officially start kerja kat office sekarang then now plus sebagai Shaklee Independent Distributor. Boleh la bantu adik-adik yang berderet lagi tengah belajar sekarang ni..hihi..ok done about me & Shaklee. Sebab sekarang my face a lot better and smooth. I like!!

Sape lagi dalam family Husna yang amal Shaklee ni..?
Harus ler satu family..takkan nak sihat sengsorang kan??
Tahun lepas bulan yang sama iaitu bulan Disember jugak semestinya musim cuti sekolah abah Husna warded sebab high blood pressure (235) + brain minor stroke bahagian memory..tiba-tiba lupa & lost..takut sangat masa tu sebab kitorang hanya ada abah je lagi…kitorang adik beradik cemas giler. Then start from here Husna seriously take this supplement untuk abah pastu kawal segala yang patut. 


Tak banyak pun abah Husna ambik just consistent dengan omega guard dan Vita C plus..yang lain tu kadang on kadang off. Pastu kawal makan: kurang masin, kurang berminyak, kurang kolestrol, Husna paksa minum air sekurangnya 1L sehari dan masa ni ubat hospital masih tak tinggal. Suplimen ambik and ubat darah tinggi hospital pun ambik, cuma jarakkan masa. Contoh ubat hospital ambik pagi then supplement ambik tengah hari.

2 biji omega guard + 2 biji Vita C Plus
Ubat darah tinggi dari hospital
By now Disember 2015, abah Husna buat full checkup and everything clear, alhamdulillah. Percaya tak? Kuasa Allah mengatasi segalanya, kita hanya berusaha Dia akan kurniakan sebaiknya untuk kita.

Fisrt check bulan Oktober 2015, abah got low blood pressure instead of high blood pressure yang 235 tahun lepas tu..so sekarang dia stop makan ubat hospital but still go on dengan omega guard, Vita C, B Complex & the others untuk tambah darah pulak pastu untuk maintainkan blood pressure and maintainkan kesihatan as overall.

Cuma sekarang ni doctor cakap kurang heamoglobin atau darah merah cair sangat, so doktor nasihatkan banyakkan makan makanan seperti sayur dan buah. Yang lain-lain Alhamdulillah stabil macam orang normal.

Health Report En.Abah

Hasil health check En Abah, kalau korang nak buat full medical checkup tak mahal pun kira boleh runding lagi la..that around RM100, dah lepas sebotol Vita C Plus..haip!!


Walaupun dah ok still perlu berhati-hati dan jaga pemakanan, keep lifestyle good dan banyakkan selawat & amal.Bahagian tubuh kita ni perlu terima rawatan rohani dan jasmani tau….kalau duk sogok jasmani je dengan segala jenis supplement, makanan berkhasiat saje  pun tak jadi jugak so kena seimbangkan makanan rohani dan jasmani.

Detail nak tahu makanan rohani boleh tanya pak ustaz dekat kelas agama ke masjid ke ataupun kuliyah dekat TV pun banyak…hehe…

Adik-adik Husna yang lainnya ambik Vita C wajib setiap hari
Adik Husna yang lelaki, Irfan Syakir ada resdung just ambik Vita C secara konsisten Alhamdulillah jarang dah nak terjaga setiap malam sebab gatal-gatal
Yang perempuan pulak senggugut tahap langit ke 7, setiap kali period kena telan painkiller yang warna biru tu…yang kuat sesangat sekali telan terus rasa tak sakit. Husna bekalkan GLA COMPLEX + OSTEMATRIX..Alhamdulillah sekarang dah ok sikit…yes benda ni take time sebab berapa lama dah kita biarkan benda ni berlarutan..janji perubahan tahap sakit kepada kurang sakit tu ada..

Korang nak rasa perubahan dalam hidup korang kepada lebih baik? Jum cecepat…benda baik jangan ditangguh tak elok…nanti tahap kesihatan makin merosot malah makin banyak yang perlu dibaiki…bertindak sekarang  kalau rasa tak nak tunggu lebih banyak masalah kesihatan yang mungkin akan hinggap…ingat best ke sakit ni..???

REBAH dengan penyakit atau BERUBAH kepada hidup yang lebih sihat dan ceria.

Wanna join member?
Gain 4,5,6 income figure?
Nak grab high value bonus, trip & car incentive?
Nak harga supplements lagi rendah dari biasa?
Nak sihat luar biasa?

HANYA DENGAN SHAKLEE?
Yes that right dears…..+ your doa+ your confidence to be healthy

NAK TAHU BAGAIMANA?
Jum Tanya Husna via
Whatsapp/telegram/mesej: 011-2557 9903
Facebook: Husna Rahman | Page: TIP SIHAT
Instagram: @husna.rahman | Twitter: xingat sebab lama tak bukak..eheh!! nak jugak menambah..

Lastly me & my abah yang awet muda..hehe



No comments:

Post a Comment