Monday, 14 December 2015

CARA BAKAR LEMAK SEPERTI UNGGUN API.


Main point posting kali ni: Bagaiamana nak dapatkan metabolism badan yang tepat dan cepat.

Tip: **Makan hidangan yang kecil tetapi lebih protein setiap 2 1/2 jam atau 3 ½ jam

Ye itu je..simple kan? Ni bukan main tipu-tipu…ini seriously betul-betul real…!!!

Ambil makanan dalam jumlah yang kecil tapi kerap. Ini akan menggalakkan tubuh agar menjadi agen pembakar secara berterusan.

Husna pasti korang pernah dengar ni:
Jika tubuh kita tidak mengambil makanan dengan kerap atau mengambil makanan yang salah tubuh cenderung untuk memberi isyarat sering lapar kepada otak.

Secara tak sengajanya ransangan “rasa lapar” akan mendorong tubuh anda memulakan keadaan penyedian sebelum berlakunya “kelaparan” sebenar. Keadaan penyedian oleh tubuh ini bermaksud akan membentuk dan mengumpul LEMAK. Yang ni dinamakan penghantaran isyarat salah oleh otak kepada sistem tubuh.

Faham ke tak ni? Kalau tak faham boleh direct pm Husna..Husna seriously mahu anda faham betul-betul ilmu ni supaya anda senang nak capai impian kurus secara betul dan efektif. Kerana Husna sayang semua readers Husna kat sini…

Ok back to the topic:
Apa maksud makan dengan kerap tapi dalam kuantiti yang terkawal setiap 2-3 jam tu?
Anda perlu memilih makanan yang senang dihadam dan diserap oleh usus.
Formula ini akan membenarkan anda makan tanpa had tetapi tetap kurus.
best kan?

**Makanan yang baik harus terdiri daripada makanan yang sememangnya diperlukan oleh tubuh:
Makanan berdaging
Sayur-sayuran
Buah-buahan
Kekacang
Bahan berprotein

Bahan berprotein akan membantu anda menggalakkan peningkatan kadar metabolism oleh tubuh. Oleh itu ambillah makanan berprotein secara berterusan so tubuh tidak akan mempunyai sebab untuk mengumpul lemak.

Galakkan pengambilan diet pelangi berasaskan aneka warna buahan dan sayuran. Tapi harus ingat ye
**makanlah bersama-sama sumber serat dan bukannya di jus.
**buah-buahn kering (buah yang tidak boleh di jus) mempunyai GI yang tinggi sebaiknya tidak diambil dalam jumlah yang banyak – cth: durian, pisang


 


Cadangan pemakanan seharian:
MASA
ITEM
BANGUN TIDUR
Air putih + buah
SARAPAN
**its ok to take heavy meal in the morning
Minuman protein shake +salad dengan sos+sekeping roti bijirin penuh+ nasi
LUNCH
Ikan bakar + salad **kalau nak makan makanan bergoreng gunalah minyak zaitun
MINUM PETANG
Minuman protein shake+ kuih sedikit
MAKAN MALAM
Nasi dalam kuantiti yang kecil+Kekacang + ayam goreng
2 JAM SEBELUM TIDUR
Buah-buahan

.
ESP & CINCH membantu anda membekalkan protein di waktu pagi +tengah hari+ petang = 3 scoop each ESP + CINCH
.
Membekalkan 24 gram protein bersama-sama 24 jenis vitamin dan 6 gm serat daripada cinch + 9 mineral dan vitamin daripada sumber ESP

Cinch mempunyai 22 GI manakala ESP mempunyai 39 GI- Sangat sesuai untuk penghidap diabetes bagi membekalkan tenaga

Penggunaan soya non-gmo yang terjamin untuk kesihatan berpanjangan.

Tujuan utama pengambilan protein shake ESP & cinch shake adalah untuk membantu anda kurus dengan efektif:

Membekalkan 6gm kandungan serat dalam setiap hidangan
Untuk menyelesaikan masalah perut buncit
Membantu mengawal selera makan/rasa lapar
Mengawal paras gula dalam darah
Membekalkan rasa kenyang dalam jangka masa lama
Membantu membina otot yang sangat penting untuk proses metabolism  dan pembakaran lemak secara efektif.
Meningkatkan kadar metabolism tubuh. 

Special untuk anda!

Korang nak kurus korang memang totally perlukan bantuan cinch shake ni. ia bantu bina otot untuk bakar lebih banyak lemak. Bina otot bukan sekadar nak jadi sado!

YES PACK PROMOTION masih ada lagi
#. 2 tin cinch shake
#.1 Vitalea
#.1 Herblax
#.1 Lecithin
#.1 box tea mix

*free postage
*free gift
*free consultation
*a lot of health & guideline

Atau #Decemberspecial  by HUSNA RAHMAN
#.1 tin cinch shake
#.1 Vitalea
#.1 lecithin
#.1 herblax

*less x%
*free postage
*free gift
*free consultation
*a lot of health & guideline



 Cara-cara nak order:
1. Directly contanct Husna melalui 011-2557 9903
2.Self order anda boleh tekan button  ORDER sini
3.Nak pergi sendiri ke branch Shaklee, anda boleh guna ID 1185474 untuk harga istimewa.

No comments:

Post a Comment