Sunday, 6 December 2015

9 SUPPLEMENTS TO EAT FOR AMAZING SKIN

                                                       Korang tau tak?
                                     Kolagen adalah sejenis protein. 

Kolagen “bekerjasama” dengan keratin untuk mengekalkan kekuatan, kelancaran, keanjalan dan daya tahan kulit kita. Ia dihasilkan oleh kulit dan bahagian-bahagian badan yang lain. Semasa muda, kita mempunyai banyak kolagen di dalam badan itulah sebabnya anak-anak muda mempunyai rambut berkilat, bersinar indah dan kulit licin.

info
Selepas usia 20 tahun, pengeluaran semula jadi kolagen mengurangkan sebanyak satu peratus setiap tahun. 







Kulit terdiri daripada tiga lapisan, epidermis, dermis dan hypodermis. Lapisan kedua kulit (dermis) adalah di mana kolagen protein yang ditemui. Molekul kolagen digabungkan bersama-sama di seluruh dermis.

Secara mudahnya  kolagen ni macam simen yang memegang semuanya bersama-sama. Kolagen umpama bertindak sebagai simen atau gam yang mencamtumkan semuanya dengan kemas dan kuat. Sebab tu kulit kelihatan anjal dan tegang, rambut lebih kuat dan sihat serta pergerakan sendi lebih lancar. 

Namun semakin  kita tua penurunan pengeluaran kolagen akan melemahkan pergerakan sendi, struktur rambut,kuku dan juga struktur kulit contohnya kedutan kulit, leher menjadi kendur, garis membentuk di sekeliling mata dan mulut, pergerakan sendi makin terbatas, rambut beruban dan mulai gugur.

Sentiasa ingat tau, sebaiknya pilih elok-elok krim penuaan/ makeup yang kita selalu guna tu sebab bahan kimia yang terkandung dalam krim tu mungkin akan menterbalikkan penuaan. Maksudnya lama-kelamaan ia akan merosakkan kulit, kulit menjadi gelap dan kehitaman, wajah malap, membantutkan penghasilan kolagen, sel kulit mati dan banyak lagi. Jika krim ini tidak berkesan, apa yang boleh dilakukan untuk membantu merangsang sel-sel kulit  untuk meningkatkan pengeluaran kolagen. 

Terdapat pelbagai cara untuk membantu anda meningkatkan kolagen dalam kulit kita jadi kita perlu tahu apa nutrien yang diperlukan oleh badan kita supaya badan dapat  menghasilkan kolagen secara berterusan.

 1.Makan makanan yang kaya dengan vitamin C.
2.Masukkan makanan sumber kaya protein dalam senarai diet anda 
3.Minum teh hijau atau teh hitam kerana mereka mengandungi antioksidan dan bahan-bahan anti -radang yang boleh memulihkan kolagen dan seterusnya mengurangkan kedutan.
4.Tambahkan bawang putih dalam diet anda.
5.Banyakkan makan buah-buahan seperti beri biru , ceri, raspberi dan beri/anggur hitam kerana ia mampu membekalkan antioksida yang tinggi.
6.Lindungi kulit dari sinaran UV dengan makanan kaya antioksida serta perlidungan luar kulit wajah dengan SPF

Nak langkah mudah dengan pengambilan suplimen yang mesra alam, semuajadi dan its working! Korang tau tak setiap suplimen yang disenaraikan ni mempunyai "keunikan" dan "kelainan" masing-masing..it is hard to resist!!

#1. Vita C Plus
Vitamin C bertindak macam "pakaian" atau "baju kebal" sel, ia melindungi sel kulit dari serangan radikal bebas yang mampu mencacatkan struktur sel. Korang tau kan kulit kita terdiri daripada gabungan jutaan sel. Boleh bayangkan tak bila struktur sel tak sihat, cacat kemudian bagaimana mana struktur kulit kita? 

uh no wonder ramai yang cakap the beauty start from inside..isn't? Vita C ni penting untuk hapuskan jerawat, sumber kolagen, cerahkan kulit, kuatkan imuniti tubuh, mencuci toksik dalam darah dan banyak lagi kebaikannya. 

#2. Vita E Complex
Vitamin E ni pulak ada formulasi istimewa tau, estrak anggur + selenium untuk membantu penyerapan vitamin E sepenuhnya dalam tubuh. Jadi korang tak perlu ambik Vitamin E dan selenium asing-asing semata-mata nak maksimumkan penyerapan Vitamin E oleh tubuh.

Sangat bagus untuk hilangkan parut/ sel kulit mati so kulit lebih berseri, cerah dan bebas any kind of parut.

Sesuai untuk kesuburan serta tenaga lelaki. Sebab tu nama lain Vita E Complex ni ialah Vitamin Cinta.

suwet ke tak suwet?

#3. B Complex
Vitamin B ni pulak yang paling lengkap dipasaran dengan gabungan kelapan-lapan jenis vitamin B bersama-sama dengan folic acid + biotin. 

B complex ni penting untuk kawal stress yang menjadi sebab kenapa jerawat sering naik. Selain tu B complex bantu untuk tukarkan kepada tenaga. 

#4. ESP Soy Protein
Kalau Vita C baju sel, ESP protein pulak "makanan" sel. Kita perlukan makanan untuk hidup dan membesar, sama la jugak sel memerlukan makanan untuk terus berkembang. Bila sel menerima makanan yang cukup sel akan sihat, bila sel sihat, kulit/organ/tulang/kuku/rambut akan cantik dan kuat. 

Kerana semua bermula dengan sel yang sihat dan cantik untuk dapatkan semuanya yang cantik.
Kerana tubuh kita terdiri daripada gabungan sel+sel+sel++++ = organisma (kita)


#5. Collagen Powder

Apa yang lainnya tentang #shakleecollagenpowder ni?
#shakleecollagenpowder adalah sangat rendah dalam berat molekular , sekitar 1,000 Dalton (kolagen disukat mengikut kadar Dalton) yang amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

yes! that is the best thing about collagen ni selain bahan-bahan dia yang unik. jum refer SINI 


#6. Vitalea with Iron Formula
Ini multivitamin + multimineral paling lengkap...tengok berapa banyak "multi" dah tu. Vitalea membekalkan sekurang-kurangnya 28 jenis mineral dan vitamin yang paling diperlukan oleh tubuh. 

Setiap tablet Vitalea ni bersalut dengan SPIRULINA tu sebab warna dia hijau tu..cantikkan warna hijau. KLIK sini kalau nak tahu kelebihannya yang banyak tu.

#7. Herblax
Herblax jurudetok usus anda! Bersihkan usus dulu sebelum ambil suplimen. Kenapa? Untuk memaksimumkan penyerapan zat dan khasiat dari makanan yang kita makan. Kalau tak detoks? 

ok nak tanya dulu? kalau satu bekas tu korang tak pernah cuci sejak beli pastu asyik guna je agak-agak berapa tebal kotoran kat bekas tu..?? Macam tu jugak usus kita bila dah cuci vitamin boleh direct terserap kedalam tubuh tak perlu lagi kena fight dengan toksin dan kotoran dulu... kalau dah tebal sangat vitamin nak tembus toksin tu kan agak-agak jugak la kan berapa banyak vitamin dah terbazir akibat tak mampu diserap ke usus..? rugi kan?

#8. Garlic Complex
Korang tau tak salah satu rahsia kecantikan kulit orang korea ialah diorang suka makan bawang putih mentah-mentah. 

Khasita bawang putih makin berkurang bila terkena haba contoh semasa memasak. Kebanyakan daripada kita makan hanya hampas bawang putih kerana zatnya dah "terbang" bersama-sama wap semasa proses memasak.

Kajian membuktikan bawang putih paling berkesan dimakan secara mentah atau dicincang halus kerana khasiatnya terpelihara. Manakalan keunikan Shaklee Garlic Complex ni ialah ia dihasilkan secara ekslusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif. 

#9.Vivix
Tonik ajaib yang boleh bantu korang muda 25 tahun kebelakang. mustahil ke? tak mustahil pun sebab Vivix mampu tembus ke peringkat sel sellular, iaitu ke peringkat pembaikan DNA sel (pusat utama sel). Ia sangat penting untuk mengatasi masalah penuaan, kecantikan dan kesihatan. Sebab tu sesiapa sahaja yang amal pengambilan Vivix 1 sudu setiap malam kulit akan jadi lebih muda/lembap/tegang/sihat dan berseri-seri/lebih bertenaga/sihat/cergas dan dah macam remaja dah.

Selain untuk kecantikan kulit Vivix ni juga mampu menjadi penawar kepada pelbagai jenis penyakit kronik seperti diabetes/kanser/serangan jantung/strok/darah tinggi dan banyak lagi.

Vivix bantu meringankan serta mengurangkan simpton-simpton penyakit tersebut. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------
GEMPAK PROMO DISEMBER
PROMO AKHIR TAHUN
PROMO MUSIM CUTI
PROMO ORANG KAHWIN

PROMO #SHAKLEECOLLAGENPOWDER

Beli 2 LESS 5% and more (if only you all dapatkan dengan SID Husna you akan dapat less more than 5%)

atau

Beli 6 PERCUMA 1 

.
Contact SID Husna (ID 1185474) untuk order atau pertanyaan
whatsapp/Message: 011-2557 9903
Emel: husnasukahijau@gmail.com

No comments:

Post a Comment