Wednesday, 4 November 2015

DIET PELANGI UNTUK JANGKA HAYAT LEBIH PANJANG

4 LANGKAH MENDAPAT TUBUH SEMPURNA 

SEL YANG LEBIH SIHAT MENJAMIN TUBUH YANG SIHAT


Untuk memberi khasiat kepada sel-sel kita, ia boleh didapati daripada sumber makanan yang tulen, semulajadi dan makanan segar. Dalam sesetengah keadaan kita mungkin perlu melengkapkan diet kita dengan pemakanan tambahan (supplemen) yang berkualiti tinggi.

Sebelum ni Husna ada diskus tentang keperluan untuk memakan 5 jenis sayur dan buah yang berbeza warna..kan? So kali ni jugak Husna nak share pasal DIET PELANGI ni..




Kenapa perlu berbeza warna..sekurang-kurangnya 5 warna berbeza? Kerana warna yang berbeza menunjukkan profil nutrien yang berbeza, jadi tumpuan yang sebenarnya ialah untuk mendapatkan sedikit setiap warna dalam diet setiap hari untuk memaksimumkan manfaat pemakanan. Unikkan??

Husna tak rasa korang mampu provide 5 jenis sayur dan juga 5 jenis buah yang berlainan warna setiap hari. Lebih-lebih lagi kita punya limited masa dan kemampuan..kan?

Tapi sekarang ni korang mampu mendapatkan sumber diet pelangi ini tanpa perlu bersusah payah, membazir masa, pening memikirkan cara yang paling mudah nak menyediakan hidangan malah tak perlu pandai memasak pun..amazing tak? hehe..
Mengamalkan diet pelangi akan membantu sel anda menjadi sihat dan pastinya akan membuatkan badan anda bebas dari semua penyakit. Sel menerima cukup nutrient untuk menjalankan fungsi maisng-masing. 
Sekarang ni gantikan DIET PELANGI anda dalam bentuk tablet
Mudah, Praktikal, Selamat, Semulajadi & Sempurna

VITALEA with IRON FOLRMULA 
Diformulasikan dengan setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah. 12 vitamin dan 7 mineral penting.

Membekalkan elemen penting pada sel tubuh dengan membantu proses pembesaran , pertumbuhan rambut, kuku, kulit dan hormon. 

Bertindak melindungi organ dan keupayaan sistem seperti fungsi buah pinggang, jantung, hati, sistem produktif, sistem perkumuhan, sistem penghadaman dll. 

VitaLea merupakan pelengkap nutrisi utama bagi menggantikan vitamin serta nutrient dari sayuran dan buahan. Simple! dengan hanya satu tablet dapat membekalkan keperluan yang ada dalam sayuran dan buah-buahan sekaligus..!! 

Untuk pengetahuan korang, VitaLea hanya menyediakan vitamin serta nutient asas/ utama dalam kuantiti yang agak sedikit berbanding apa yang tubuh kita perlukan. Walaupun dalam kuantiti sedikit tetapi Vitalea memenuhi semua bilangan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh.  Oleh sebab itu anda juga mungkin memerlukan multivitamin lain sebagai tambahan contohnya Ostematrix penting untuk membekalkan magnesium, kalsium Vitamin D bergantung kepada keperluan tubuh masing-masing. Kerana setiap daripada kita memerlukan nutrisi serta vitamin yang berbeza mengikut persekitaran kita. Contohnya sesetengah tempat mengalami jerebu yang kuat memerlukan lebih tinggi dos Vitamin C dan DTX Complex bagi menyokong tubuh menghadapi jerebu...faham ke?

KORANG TAU TAK?
Kalsium dalam susu tidak mengandungi Vitamin D sedangkan Vitamin D amat penting untuk memaksimumkan penyerapan kalsium oleh tulang dan tubuh keseluruhanya. 


Sekalipun anda tak suka/tak minat makan vitamin at least anda memerlukan VitaLea untuk memenuhi keperluan asas tubuh. Ok la dari takde langsung better ada sikit kan?
.
Namun seelok-eloknya amalkanlah mengikut apa yang tubuh kita perlukan untuk memastikan sel dan sistem dalam tubuh bergerak dengan lancar dan baik. Bila keseluruhan sistem dalaman tubuh tiada masalah/ sekatan pasti luaran juga sihat dan bebas sebarang masalah kesihatan.

Shaklee mempunyai hampir semua vitamin penting yang diperlukan oleh tubuh samaada untuk kesihatan keseluruhan mahupun untuk mengatasi masalah kesihatan spesifik. Kat bawah ni Husna attach-kan contoh produk yang Shaklee offer.



Korang boleh explore belog Husna untuk ketahui setiap function vitamin-vitamin Shaklee. 
Sihat itu Nikmat. 
Sihat itu Kekayaan. 
Sihat itu Kebahagian.

Bayangkan kalau anda SAKIT, 
Apa yang anda mampu lakukan?
Mampu lakukan perkara yang kita suka?
Mampu bersama-sama dengan orang tersayang dengan senyuman lebar?
Mampu kemana sahaja dengan bebas?

TANYA DIRI SENDIRI..
JANGAN TUNGGU SAMPAI SAKIT BARU NAK CARI PENAWAR
CEGAH ITU LEBIH MURAH DARI MENGUBATI.
CEGAH ITU LEBIH SENANG DARI MENANGGUNG DERITA SAKIT.

No comments:

Post a Comment