Monday, 9 November 2015

BINA BADAN UNTUK KEKAL KURUS


Ramai yang nak kurus, ramai yang nak sihat. Oleh itu ramai yang nak kurus dengan sihat.
Husna review beberapa orang yang nak kurus dalam kalangan cust Husna, satu kesimpulan penting yang Husna dapat daripada pemahaman seseorang nak kurus ni based on 3 main Shaklee Slimming Step, 3B

Bakar⇻ Buang ⇻Bina

Ramai yang faham konsep bakar & bina tapi tak ramai yang faham konsep bina.
"eh I nak kurus je tak nak bina badan.."

ok start from here by today please cater yourself with this golden information if only, YOU, truly & really want to KURUS & ve a good body shapin'
.
haha xbleh blah ayat..hentam je ler..janji maksud sampai..
Makanan berprotein tinggi penting untuk sesiapa yang mahu kurus atau yang nak keep body fit..maksudnya bukan kurus ala YOYO (diet yoyo) sekejap berat badan maintain ok sekejap naik mendadak..most of us just like this, rite? Jadi protein bantu untuk otot kekal dan maintain. 

Badan kita terdiri daripada sel seterusnya membentuk tisu kemudian organ. Dari organ berkembang kepada sistem dan akhirnya organisma (kita). Protein merupakan makanan kepada sel-sel dalam tubuh untuk berkembang dengan sempurna. Jika sel mendapat cukup protein yang bagus dan terbaik maka sel yang sihat akan mudah terbentuk bagi menggantikan sel yang telah mati. 

Protein adalah gabungan lebih 20 jenis amino asid yang berlainan. Tapi dalam proses untuk kurus dan bina badan ni amino asid jenis leucine amat penting untuk menjaga kadar metabolisme dalam tubuh bagi mengekalkan jisim otot yang sesuai untuk badan dan individu tersebut. Asid amino penting (essential amino acid antaranya leucine) sangat penting kerana badan tidak dapat menghasilkanya dengan sendiri sebaliknya perlu ditambah melalui pemakanan harian atau pengambilan suplimen. Jika badan tidak mendapat essential amino acid yang diperlukan dengan secukupnya maka sistem badan akan mengambil/menggunakan asid aminonya sendiri yang membawa kepada pecahan dalam otot dan tisu-tisu lain. 

Oleh sebab itu terdapat campuran ekslusif protein yang dipertingkatkan dengan leucine-amino acid-untuk memelihara otot semasa proses menurunkan berat badan di dalam chinch shake. Selain itu Cinch Shake menyediakan 24 gm protin untuk setiap hidangan untuk membantu lebih kenyang dalam tempoh yang panjang dan lama.Ia juga rendah glisemik dan mengandungi sehingga 5g serat untuk membantu tahan lapar lebih lama. Ia direka khas untuk memberikan tenaga kepada otot yang mengandungi 16g protein dan 18 vitamin dan mineral yang berbeza termasuk 100% hidangan harian yang diperlukan iaitu Vitamin C, Niasin, Vitamin B6, Thiamine, Riboflavin, Folat, Vitamin B12, Biotin dan Asid Panthothenic. Shaklee juga telah menambah 5 Vitamin B penting, kalsium serta soya isoflavin untuk membantu mengekalkan tenaga dan tahan lapar. 

Penggunaan soya NON-GMO (genetik soya yang tak diubah, selamat dan semulajadi) diformulasikan dalam
penghasilan Shaklee Cinch Shake.

Shaklee Cinch Shake Soy Protein merupakan campuran untuk menggantikan hidangan lengkap yang amat penting untuk pengurusan berat badan. Sangat penting untuk membantu meningkatkan tenaga , kecergasan atau sebagai penggantian hidangan yang mudah.

Cinch Shake boleh dibancuh dengan pelbagai jenis jus dan perisa tetapi elakkan bancuh bersama-sama dengan air panas untuk mengelakkan protein didalam Shake termusnah. 
.

No comments:

Post a Comment