Sunday, 8 November 2015

5 STEP KURUS YANG PALING PRAKTIKAL!

Bismillah & Allahummasollia'la muhammad
Assalamualaikum
.
THE TRUTH IS 


First before we start cuba test ni dulu..
Nak tahu anda ada pot belly ke tak?
.
Cuba cubit kulit antara pinggang dan pinggul.
Apabila ia melebihi 2.5 cm itu bermakna anda mengalami kegemukan.
.
Piawaian antrabangsa menyatakan petanda kegemukan adalah dengan ukur lilit perut yang melebihi 90 cm bagi lelaki dan 80cm bagi wanita.
.
ok dah?
macam mana?
beres tak?
.
bagi yang tak beres singgah jap review apa yang anda harus buat untuk hilangkan atau hindarkan pot belly atau yang paling penting nak highlight sini ialah sape yang nak KURUS.

kat table ni sediakan panduan mudah untuk anda nilai dan pilih.

YES AKU KURUS! 
Step-step yang Husna nak cadangkan ni sangat LOGIK, SEMULAJADI & PRAKTIKAL
.
#1.
First korang perlukan HERB LAX.
Herb lax berfungsi untuk detok perut dan usus. Ambik 3 biji Herb Lax untuk 3 hari pertama untuk tindakan pembersihan usus dan perut yang lembut supaya proses penyerapan zat dan vitamin lebih efisien dan pada tahap maksimum. Selepas ni korang boleh ambik 2biji HERB LAX seminggu untuk tersukan proses penyucian usus.

ok take note sini ye!!
tak semua memilih HERB LAX untuk detok kerana setengah tu amal ALFALFA untuk detok. Ye ALFALFA juga untuk detok. Tapi bagi anda yang goal adalah nak KURUS better ambil HERB LAX kerana kesannya lebih cepat dan kuat.



#2.
Selepas 3 hari bila usus dah bersih dan licin anda boleh mula ambil 3 biji LECITHIN dan 1 biji OMEGA GUARD selepas breakfast. Masa ni pastikan anda ambik HEAVY BREAKFAST takpe untuk pembekalan tenaga sehingga tengah hari. TAPI pastikan DINNER jangan heavy-heavy. Nak kurus tak?
kalau ya korban sikit + disiplin sikit..

ok sini pun take note jugak. tak semua ambik dua-dua. Its depend on your liking!!
.
Tapi adalah lebih baik untuk ambik dua-dua
LECITHIN & OMEGA GUARD ni berfungsi untuk menghancurkan partikel lemak yang besar kepada partikel yang kecil supaya senang dikeluarkan semasa proses perkumuhan spt peluh dan sistem pembuangan. 

rujuk SINI untuk lihat bagaimana LECITHIN/ OMEGA GUARD "bekerja"


#3.
Kemudian next morning break tu kan ambik 1 scoop CINCH untuk memberi tenaga berterusan kepada badan jadi masa lunch nanti takde la rasa nak makan banyak sangat sebab Cinch ni mengenyangkan. 

Take note ye pastikan tubuh juga cukup air...korang tau kan bila tubuh tak cukup air rasa lapar lagi membuak-buak..hehe..

info tambahan: ada yang ambik ESP sekali. Its also depend on your liking tapi CINCH better. Kalau dua-dua lagiiii better & very well done!


#4.
Fourth step ialah masa LUNCH. Selepas lunch ambik 3 biji LECITHIN dan 1 biji OMEGA GUARD supaya diorang dapat pecahkan lemak yang dah masuk masa lunch tadi.

Korang ingat tau, mulai saat ni ambik segenggam nasi dah cukup ye..kan masa breakfast tadi dah ambik HEAVY MEAL so lunch ni control la sikit ye...kan nak KURUS. Cadangan Husna sebelum korang ambik lunch ambik buah-buahan dulu kerana buahan ni mengenyangkan. 

Kalau korang ikut diet Rasulullah pun, baginda sarankan kita makan buah-buahan dulu agar memudahkan sistem perkumuhan menjalankan prosesnya. 


#5.
Evening tea break you perlu ambik 1 scoop CINCH dan air secukupnya. Cinch ni boleh aje nak campur dengan jus atau minuman yang biasa korang minum. Pastu ambik 1 biji OMEGA GUARD.

Take note CINCH SHAKE just jangan bancuh dengan air panas supaya protein dalam shake tu tak termusnah

.

5 lagi kunci utama yang korang mesti apply.
1. Disiplin
2. Sabar
3.Minum banyak air
4. Exercise at least 2x seminggu
5. Konsisten

.
Husna doakan korang mampu konsisten dan capai impian kurus dengan jaya dan sihat.Insyaallah.Amin.

.
yang ni promo NOVEMBER punya
HEALTHY SLIMMING PACKAGE





No comments:

Post a Comment