Monday, 5 October 2015

SUPLIMEN PENTING UNTUK MENGAWAL PARAS GULA DALAM DARAH

Diabetes atau kencing manis adalah penyakit yang tertumpu didalam pembuluh darah.
Apabila ia berlanjutan semua penyakit yang menyerang pembuluh darah akan mengakibatkan kerosakan total/ total damage kepada orga-organ utama tubuh.
Sebab tu masyarakat kita panggil penyakit kencing manis ni penyakit tiga serangkai. Kerana jika berterusan tidak dirawat/ dicegah ia akan menyerang jantung dan tekanan darah tinggi. 

Terdapat beberapa candangan suplemen atau vitamin Shaklee yang dapat membantu mengawal paras gula dalam darah.
1) Vivix
Vivix Shaklee terbukti mampu bantu mengawal paras gula dalam darah dalam masa 2 minggu sahaja. Vivix membantu insulin di bawa ke dalam otot dan menyebabkan paras gula turun. Ia juga meningkat pengambilan glukosa oleh hati, tisu lemak dan otot-otot. Vivix juga mengurangkan 'resistant' kepada insulin. Selain itu, ia mengurangkan radikal bebas dengan menghalang pembentukan Advanced Glycation End Products (AGE) di mana AGE boleh menyebabkan komplikasi pada pesakit kencing manis.
                                                      

Sebenarnya VIVIX pun dah cukup untuk mengatasi masalah kencing manis ni..hanya sesudu VIVIX sebelum tidur akan membantu kesihatan kesuruhannya, kawal gula dalam darah, menguatkan jantung, menyihatkan buah pinggang, mencantikkan kulit dan banyak lagi kesannnya. Walaupun harga sedikit tinggi tapi ramai yang dah cuba amat berpuas hati dan still repeat...sebab sayang dah nak tinggal disebabkan kesannya yang tak disangka-sangka... kulit, tenaga dan kesihatan lebih muda...sape tak nak kan..?? berbaloi..
p/s: VIVIX ada promo tau untuk OKTOBER 2015
BELI 2 dengan harga RM 766
-Keahlian PERCUMA
-Multivitamin PERCUMA
-Konsultasi kesihatan PERCUMA
-Cashback RM 36
-Akses kepada Exclusive Group

namun bagi yang prefer jenis pil.. boleh cuba list-list kat bawah ni..

2) ESP Shaklee
ESP bertindak dengan membantu penghasilan insulin. Selain itu isoflavones yang terkandung dalam protein soya dapat membantu mengurangkan risiko diabetes. ESP juga adalah non-GMO dan mempunyai indeks glisemik yang rendah. Oleh itu, ia mampu membekalkan tenaga yang berpanjangan dan membuat rasa kenyang untuk jangka masa yang lama. Ini dapat mengawal paras gula dalam darah.

3) GLA complex
GLA ialah asid lemak omega-6 yang amat penting untuk tubuh badan kita. Ia membantu dalam mengurangkan simptom keradangan dan sakit saraf bagi pesakit diabetes neuropathy.

4) Vitamin C Shaklee
Vitamin C mampu membantu dalam meningkatkan imun sistem badan. Selain itu, ia dapat mencegah gula dalam sel bertukar menjadi sorbitol. Vitamin C juga bantu dalam mengurangkan penghasilan retinopati, neuropati dan penghasilan katarak.

5) Vita-Lea Shaklee
Vitalea mengandungi chromium iaitu sejenis mineral yang membolehkan insulin untuk berfungsi dengan baik dan membantu badan untuk memetabolismekan karbohidrat. Kekurangan chromium dalam pesakit diabetes Jenis 2 boleh menyebabkan pengambilan gula ke dalam sel menjadi kurang efektif.

6) Alfalfa Shaklee
Alfalfa juga dikenali sebagai 'raja tumbuhan' yang mempunyai banyak khasiat. Salah satunya adalah ia mampu mengawal paras gula dalam darah. Alfalfa juga boleh bertindak untuk detoksifikasi toksin dalam badan kita.

7) Zinc Complex Shaklee
Zink merupakan mineral yang amat penting untuk fungsi insulin dan kekurangannya boleh meningkatkan insulin resistance.
Zink terlibat dalam sintesis insulin, penyimpanan, rembesan dan penggunaan. Selain itu zink juga melindungi sel beta.
Terdapat kajian menunjukkan sirosis hati dan kencing manis telah dikaitkan dengan kekurangan zink. 
Ujian telah mendapati bahawa zink dapat menurunkan tahap glukosa dalam pesakit.


Apabila zink diberikan bersama asid arakidonik , omega-6 lemak yang terdapat dalam daging, telah terbukti dapat menurunkan tahap glukosa dan sekaligus mengurangkan hiperglisemia pada diabetes.

8) B COMPLEX - menukar makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan.


No comments:

Post a Comment