Monday, 5 October 2015

3 TUJUAN SENAMAN DALAM PROGRAM PENURUNAN BERAT BADAN.

Dr Shawn Talbott berkata
matlamat utama senaman dalam setiap program penurunan berat badan adalah untuk
1. meningkatkan fungsi insulin
2. normalisasi kadar gula didalam darah
3. menyeimbangkan kadar hormon kortisol dan serotonin.

melalui penyeimbangan hormon kortisol dan serotonin akan menyebabkan rasa mahu makan berkurangan.

Korang tau tak?
Lapar yang berlebihan bagi orang yang gemuk seringkali disebabkan gangguan pencernaan ataupun sikap kompulsif.

Sikap kompulsif ialah obsesi terhadap sesuatu yang berlebihan yang masih tidak tercapai.

sukar ke senang nak turunkan berat badan ni?
sukar tak sukar cuba 5 perkara ni untuk manage your slimming goal:
1. Urus tekanan anda dengan baik untuk memastikan keseimbangan hormon kortisol dan serotonin.
2. Pemakanan yang seimbang/ diet dengan bijak
3. Memanfaatkan makanan kesihatan/ suplimen
4. Aktifkan tubuh melalui aktiviti
5. Tidak makan secara berlebihan dan sekaligus

=-=-=

Korang bertuah tau.. bulan Oktober 2015 Shaklee offer HEALTHY FITNESS SET.. dapat less 5%... tapi korang tau tak... bila join member lagi untung..kenapa?
- setiap pembelian suplimen akan dapat less bukan setakat 5% tapi cecah 30%...
- sempena ulangtahun ke 100 Multivitamin Vita Lea, Shaklee offer PERCUMA... kalau you beli boleh la dalam RM 94.. untung ke untung?

Cinch Shake: you boleh pilih antara 3 perisa
#Chocolate
#Latte
#Vanilla
 Membantu tahan lapar dalam jangka masa lama tapi mengekalkan tenaga aktif
You tak makan tapi you tak rasa letih dan lesu
Diformulasikan dengan leucine yang membantu membentuk otot walau dalam proses turun berat badan

Energy Tea Mix
Sejenis campuran tea hijau, teh merah & teh putih  yang membekalkan tenaga dan kesihatan keseluruhannya
Mengawal selera makan
Meningkatkan kadar metabolisme untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan
Peransang tenaga semulajadi

Lecithin
Membantumembuang lemak dengan cara menyerap lemak.
Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane

Herb-lax

Membersihkan serta melicinkan usus- detok perut
Menjadikan perut kelihatan lebih kempis, anjal dan membantu penyerapan efektif oleh usus yang bersih






Apa lagi kelebihan join ahli?
- RM 80 seumur hidup
- tak perlu yuran tahunan atau pembaharuan pendaftaran pun
- setiap bulan you akan nikmati pelbagai promosi.. yes hanya untuk ahli sahaja!
- join ahli pun boleh jana income... 4,5,6 angka..you pilih mana you nak
- you akan diakses kedalam kumpulan ekslusif ..kat sini banyak panduan nutrisi, cara nak amal pemakanan vitamin dengan betul dan berkesan, tip-tip sihat dan sebagainya
- you akan dibimbing oleh mentor-mentor berpengalaman

nak lagi? feel free to ask me anythin'.. iam here to help whos need a help..insyaallah!
Assalamualaikum... & pls take care from #crazyhaze #nastyhaze

No comments:

Post a Comment