Friday, 18 September 2015

VIVIX UNTUK PEROKOK: VAPOR/ VAPE galak SEL KANSER?


"MEROKOK ADALAH HARAM"

HARAM maksudnya terlarang sama sekali..yes without compromise!!

Apa sahaja bentuk rokok seperti cerut, paip atau apa sahaja  jika berasaskan tembakau adalah dilarang.

Bukan sahaja ugamawan yang melarang akan kemudaratannya malah ahli perubatan juga telah mengesahkan keburukan dan kemudaratannya secara praktikal dan teorikal.

Tapi kewujudan rokok elektronik atau vape atau vapor menjadi tanda tanya baru pulak dah..maklumlah dunia “e” kan sekarang..ELEKTRONIK.

Vape atau vaper ini menjadi alternatif baru bagi ramai golongan yang teringin “merasa”  the feeling of smoking kononnya. Benda tak elok ramai la teringin kan?

Even WHO (World Health Organization) mengesahkan tiada kesahihan bahawa rokok elektronik ni selamat dan  berkesan sebagai rawatan untuk menggantikan nikotin.

Malah saintis dari Bahagian Penilaian Farmeseutikal US Food & Administration telah mengkaji 19 jenis kandungan  e-rokok sememangnya mempunyai bahan yang menyebabkan dan menggalakkan keaktifan sel kanser.

Hai baiknya korang nak jemput kanser menghuni dalam tubuh..ikut suka la badan hangpa kan..??!
Teringin nak berhenti tapi jiwa tak kuat??...hehe…jiwa kuat tu penting..semangat kena jitu, kena tinggi..susah kan nak tinggal benda tak elok..memang perlukan pengorbanan lah kan..
Nak cara senang dan cepat tapi berkesan 100%?

Yes, I suggest for you to take a spoon of VIVIX every night…then you may see the difference after 3-5 days..it surely awesome & amazing..

VIVIX UNTUK HENTI ROKOK!


testimoni





MEROKOK RANGSANG 30 PENYAKIT

Perokok lebih cenderung terdedah kepada 30 jenis penyakit kritikal antaranya kanser, penyakit paru-paru kronik & jantung.

No comments:

Post a Comment