Monday, 14 September 2015

KURUS HANYA DENGAN AIR!




Dengar macam mudah aje..!!
Memang mudah pun…murah, senang malah praktikal lagi..

Minum air yang banyak merupakan asas penting  untuk mendapatkan bentuk tubuh yang langsing dan cantik. Itu fakta bukan auta!

Air berperanan membawa nutrient kepada sel-sel dan mencegh penghidratan.

Air tidak mengandungi kalori, lemak atau kolesrol malah mengandungi rendah garam. Dissebabkan sifat semulajadi air ia mampu menyekat selera dan membantu tubuh mematabolismakan lemak dengan cepat dan berkesan.

Untuk melancarkan proses pembakaran lemak peranan air yang mencukupi sangat penting kerana air membantu proses pembakaran kalori dalam tubuh malah diperlukan oleh setiap sel, tisu dan organ tubuh agar berfungsi dengan baik.



Korang tau tak..?
Kurangnya mengambil air merupakan salah satu faktor peningkatan penyimpanan lemak. 

Bagaimana?
Tanpa air secukupnya buah pinggang tidak akan berfungsi dengan baik akhirnya sesetengah bebeah yang sepatutnya diproses oleh buah pinggang akan ditolak kedalam hati. Keadaan ini memaksa hati untuk bekerja pada tahap maksimum. Jika hati pula tidak mendapat air yang mencukupi, ia tidak dapat mencapai tahap produktiviti sepenuhnya dan juga lemak tidak akan dapat dimetabolisme dengan sempurna. Kesannya akan menyebabkan penyimpanan lemak dalam tubuh yang akan memberikan kesan kesihatan lainselain peningkatan berat badan.

ADA BANYAK CARA UNTUK PASTIKAN ANDA MINUM AIR SECUKUPNYA. ANTARANYA:

1.  Anda beli satu bekas besar yang boleh diisi sehingga 2-3 L air, dan yang mudah dibawa kemana-mana, letak didepan meja tempat kerja/meja belajar, boleh galakkan anda untuk menghabiskanya dalam masa sehari. Kunci utama mestilah berdisiplin dan punya matlamat kuat untuk kurus dan sihat.
2. Rasa lapar je minum air, jangan cari junkfood..air mampu membuatkan kita rasa kenyang. Tak caya try buat sendiri

Ini contoh bekas Husna punya:
ni plak contoh bekas & cara nak apply yang di pickup from online..
hehe..apa pun boleh asalkan NAK!



Apa yang Shaklee sediakan untuk anda yang nak control diet or yang nak kurus dengan konsisten?



ESP, CINCH SHAKE, CINCH TEA MIX: Minuman yang membuatkan anda rasa kenyang pada masa jangka masa  lama dan minuman yang akan paksa anda untuk minum air dengan banyak. 

Selamat beramal y’all. Kuatkan semangat, kuatkan azam…pasti kurus anda punya..good luck ‘hen!

No comments:

Post a Comment