Thursday, 10 September 2015

APA ITU NUTRIFERON?

Didalam bidang perubatan suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit HEPATITIS, KANSER, HIDRIPHOBIA (penyakit anjing gila), HERPES dan HIV.
Sememangnya telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi dari jangkitan influenza dan pelbagai jenis penyakit.

Manakala nutriferon ialah satu Formula Ekslusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak akan ditemui dimana-mana kecuali hanya melalui Shaklee.Inteferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University of Tokyo pada tahun 1954.

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan. Melalui kajian ini, Dr Kojima telah Berjaya membangunnkan satu-satunya interferon (nutriferon) semulajadi didunia. Beliau Berjaya menetapkan 4 ekstrak tumbuhan: Biji labu, bunga Saffflower, Honesuckle Jepun dan biji Plantago yang mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Formulanya semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan beliau telah diiktiraf sebagai penemuan paling terbaik dalam bidang uminologi.


Manfaat Utama
#1.Mengukuhkan system Imun dalam masa 3 hari: Intefereon mampu meransang dan mempertingkatkan system imunisasi secara keseluruhan dengan mengerahkan system pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-Cells, B-Cells dan makrofag.


#2.Melawan kanser & tumor: Inteferon semulajadi mengandungi polisakarida yang meransang dan mengaktifkan nimmunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain itu ia sangat berkesan untuk mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kimoterapi.

#3.Melindungi dari influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

#4.Meringankan stress & kelesuan – Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

#5.Melambatkan penuan – Formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.

#6.Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C – Keberkasanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C.

#7.Mempertingkatkan Menopaus – Hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.


#8.Mempertingkatkan PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan system endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

.TESTIMONI.


No comments:

Post a Comment