Thursday, 25 June 2015

VITAMIN UNTUK RABUN & SILAU: MATA O,O” MATA



Al kisah di suatu pagi sebelum puasa (maksudnya seminggu dah pun lps lah)
SiapII nak pegi hantar adik tersyg pegi sekolah
Start kereta à panaskan enjin kereta
Ready
Drive-drive- stoop..??...u-turn-drive balik rumah semula
???
Tertinggal spek mata pulak dah..boleh plak tak perasan xpakai spek..
gaya nampak terang lah sangat kot
.

Sejak ada CAROTOMAX mata spare ditinggalII kan aih…
Silau ala-ala malu nak tunjukkan diri
Dah blh drive mlm
Dah pandai tinggalkan spek
Dah rajin plak tu g survey spek baru konon nak tukar power yg mmg xbrp nk tinggi sgt pun
Hahaha
.

Rabun
Silau
Keletihan mata
Cantikkan kulit
..dll..
Insyaallah CAROTOMAX mampu atasinya


*-*…Pesanan dari penulis kudus ini…*-*

kau hingat best pakai spek..??
….serabut je…
klu dbginya pilihan pakai spek ke x..confirm la ak pilih xnak pakai spek..
kdg buat aku terfikir..rabun ni slh satu ketaksempurnaan jgk..kan??
...maka syukur lah nikmat Allah untuk mata yang sihat..
jaga-jagalah jugak kesihatan mata…
penting tu…
bekalkan vitamin & jaga pemakanan untuk kesihatan mata berpanjangan!!

Ini tidak! Bermata 4 sebelum tua
Anda punya pilihan samaada untuk tampil sangat sihat, separa sihat atau mmg tidak sihat sebelum usia
Eheh..!!
.
fikir-fikirkanlah


Tip Sempoi Penjagaan Mata Sihat

Jangan menonton tv/computer/laptop/telefon dlm keadaan gelap atau cahaya suram nanti bebankan mata untuk bekal overpower untuk tahan cahaya overterang dari tv/computer/laptopl/telefon
.
Jangan baca buku sambil baring nanti boleh menyebabkan keletihan mata..kang tak pasal-pasal menjelma mata panda! Letakkan/tuamkan dengan ais untuk segarkan mata.
Atau kalau terlebih rajin sikit hiriskan timun batang nipisII kemudian lekapkan dekat mata beberapa minit.
.
Jangan sesekali bagi kanak-kanak cuba pakai atau memang bagi pakai spek mata mak-ayah-atuk-nenek. KononII sikijap je nak ambik gambar. Kesian mata diorang. Mata muda la katakan jangan lah dibebankan dengan power spek yang tidak sepatutnya.

.
Belajar untuk rehatkan mata dengan lakukan senaman ringan. Urut kawasan mata secara bulatan dengan ringan dan ringkas. Jangan ditekanII ditonyohII kuat sangat nanti tercucuk kang xpasalII tempah penyakit baru. Buat kadar keselesaan diri sendiri. Mata kita kan..??...mesti kita faham mata kita...

Kawal pemakanan sihat atau vitamin untuk bekal nutrisi mata. Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran.



SEMESTINYA VITAMIN MATA YANG PALING TERBAIK YANG PENUH DENGAN KEPERLUAN NUTRIEN YANG AMAT DIPERLUKAN OLEH SEPASANG MATA SIHAT: CAROTOMAX SHAKLEE


glasses emoticon 👀 glasses emoticon 👀



Ok lah sekian info ringkas + sempoi = harap faham + apply dgn penuh dedikasi

Kipidap guys!!
.
.
YOur truly Shaklee Independent Distributor Husna Rahman
Looking for more healthy tips lets explore my page TIP SIHAT or FACEBOOK Husna Rahman  
or personally talk to me via sms/whatsapp 011-2557 9903 or e-mail me at husnasukahijau@gmail.com
🚲..🚙..🚄..🚃..🚉..🚅..🚤..🚢
-Because life is a journey. A beautiful journey worth if you have a healthy life-


No comments:

Post a Comment