Wednesday, 10 June 2015

IBU BIJAK IBU SIHAT: Kepentingan protein untuk ibu dan anak


Dari perspektif perubatan untuk mempercepatkan  proses penyembuhan luka selepas bersalin, pesakit dinasihati agar mengambil makanan berzat.

Ibu bersalin perlu mengambil vitamin C dan protein. Ia penting untuk menggantikan semula darah, tenaga dan protein yang telah banyak hilang semasa proses mengandung dan bersalin.

Oleh itu, Shaklee menyediakan ESP sebagai bekalan protein untuk para ibu sesuai diamalkan semasa mengandung atau selepas bersalin. Kenapa protein perlu untuk kesihatan tubuh seharian?


Protein terdiri daripada rantai asid amino. Untuk menghasilkan semua protein yang diperlukan oleh tubuh, 22 jenis asid amino berbeza diperlukan. 9 daripapadanya dianggap sebagai perlu didapati daripada pemakanan, 13 selebihnya lagi dianggap sebagai tidak perlu dan dikeluarkan dari lemak, karbohidrat dan asida amino yang lain. 

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komrehensif serta memiliki kualiti protein yang sangat tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang dihasilkan oleh Shaklee hanya mengandungi “non-GMO” (non-genetically modified organism) yang diproses pada kadar suhu yang rendah.


Energizing Soy Protein menjamin penyedian 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia juga diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Satu set ESP menyediakan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric, sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.


Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah keseluruh badan. Asid amino juga diperlukan untuk membina tisu baru, antibodi,  enzim dan sel darah merah. Hampir sebahagian daripada jumlah protein yang masuk ke dalam tubuh ditukar ral tertentumenjadi enzim setiap harI. Enzim ini khusus untuk mengawal kelajuan tindak balas biologi dalam badan dan membenarkan fungsi seperti mencerna makanan dan mengumpul atau membahagikan molekul untuk membuat sel baru. Untuk menjalankan fungsi-fungsi ini enzim biasanya memerlukan vitamin dan mineral tertentu. (ESP dilengkapi dengan segala vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh).


Protein penting bertindak sebagai pembaik pulih tisu serta membina sel baru yang sihat. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangka hayatnya. Protein adalah bahan utama untuk menggantikan sel yang telah rosak atau mati. Kebanyakan sel darah puth diganti setiap 10 hari manakala SEL KULIT DIGANTI SETIAP 24 HARI. Oleh sebab itu ia penting untuk menjadikan kulit kita sihat dan cantik.  Tahukah anda otot, rambut, kuku, kulit dan mata terdiri daripada protein. Begitu juga dengan sel yang membina hati, buah penggnag, jantung paru-paru, otak, saraf serta kelenjar seks.


::Kebaikan lain ESP::

Awet muda -  Asid amino penting untuk kulit,otot,kuku,darah,gland dan lain-lain. Ia menjadi kunci kepada awet muda
Baik untuk hormon -  Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavines, fungsinya bersamaan dengan hormon  wanita. Membantu merendahkan paras kolestrol , osteoporosis dan sakit jantung
Baik untuk prostat -  Genistein yang terkandung dalam kacang soya berupaya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Sangat baik untuk pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat
  Kulit remaja -  Meransang pembentukan semula kulit, menggantikan kulit yang rosak, mengurangkan kesan parut serta mengurangkan kedutan.
Pembekal tenaga -  Tahan lapar, sangat sesuai bagi yang dalam proses diet, meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
Membaiki pigmentasi -  Membaiki masalah rambut, beruban, gugur, kedutan dan kesan tua..
Membaiki memori -  Tingkatkan kualiti memori, dorongan seksual dan rangsangan KENAPA IBU MEMERLUKAN PROTEIN?

ESP Shaklee mengandungi protein. Protein membantu membina sel-sel dalam tubuh. Daripada sel akan membentuk tisu dan seterusnya organ.

Sel > Tisu  > Organ > Sistem badanESP membantu membina organ bayi dalam rahim dan menguatkan imun sistem ibu yang hamil. Imun sistem yang kuat dapat mengelakkan risiko keguguran.

ESP Shaklee mengandungi protein di mana protein adalah salah satu komponen utama dalam susu ibu. ESP membantu banyakkan susu ibu dan memekatkan susu ibu agar bayi kenyang walaupun minum sikit.

ESP membantu membekalkan tenaga sepanjang hari, membanyakkan susu ibu dan mengembalikan kulit yang cantik berseri kepada ibu yang dalam pantang. Selain itu, ESP sangat membantu dalam proses pemulihan uterus dan ovari, mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

ESP Shaklee membantu mengawal rasa lapar. ESP mempunyai GI 39 sahaja. Makanan yang mempunyai GI yang rendah dapat membantu menurunkan berat badan.

Memandangkan proses pembebasan gula mengambil masa yang lebih perlahan, maka ianya diserap oleh tubuh dengan lebih lambat membuatkan kita kenyang dengan lebih lama.

Tidak dilupakan pengambilan air masak 3L sehari beserta dengan suplemen pemecah lemak (lecithin @omegaguard) dan detox (alfalfa @ herblax) utk membuang lemak2 berlebihan. (SET PANTANG SHAKLEE)

ESP Shaklee ini membakar gula dengan kadar yang perlahan, oleh sebab itu ia dapat membekalkan tenaga dalam jangka masa yang panjang.

ESP Shaklee mengandungi asid amino perlu yang membantu untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Selain itu ESP membantu mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan dan membaiki masalah pigmentasi.SILA HUBUNGI HUSNA untuk sebarang pertanyaan, pesanan dan menikmati potongan harga istimewa.


* Shaklee  ID No : 1185474

* SMS/Call : 011-2557 9903
* Email : husnasukahijau@gmail.com
*PAGE : Tip Sihat
* Laman Web : www.kotakconteng.blogspot.com

No comments:

Post a Comment