Tuesday, 7 April 2015

Kisah si mata empat nak bermata dua kembali!



aku la tu...

Aku si rabun ayam! Eheh…mata aku takde la sampai 100% bergantung kepada spek tapi bila time-time dekat-dekat nak malam antara pukul 7-8 malam kerabunan aku mencapai tahap yang agak tinggi…mula nampak kabur dan setiap benda yang aku nampak macam berganda-ganda…malam pulak tak tahan silau…susah kot nak drive malam…susah lagi menyusahkan..Suatu hari aku terfikir..eh aku ni kan macam separuh dah tergolong dalam golongan yang kurang sempurna la plak…ye memang la takde nyerr manusia sempurna atas dunia ni..maksud aku…benda ni aku boleh je elak dan masih boleh diubati kalau kena pada cara dan kaedahnya rite??

Aku pun try la godek-godek mr google kesayangan ramai ni…eheh!! Ada la penawar magiknyer…fikir, fikir, research sikit-sikit, then decide…ok aku cuba Carotomax ni…1 botol 30 capsule RM 78. First 2 week 2 biji selepas makan tengahari then third week 1 biji selepas makan tengahari…Nak tahu kesannya?? Aku buat spek baru, kurang power, kurang silau…sujud syukur! Alhamdulillah ye aku dah boleh drive malam…senang ler nak hantar adik aku tusyen time abah aku pun ada kelas dekat sekolah dia…
Insyallah aku akan terus amalkan carotomax sampai rabun aku kurang, kurang dan makin kurang…amin.

Korang baik cegah sebelum kena! Sesetengah korang lahir bukan terus pakai spek kan so apa-apa penyakit boleh diubati kecuali MATI. Kalau korang usaha, doa ikhlas mintak dengan Allah takde apanya yang mustahil kan? Semuanya atas diri kita. Kat bawah ni aku sediakn tip untuk korang amal untuk elak rabun bagi yang belum rabun atau baru je detect  

“ eh aku rabun lah”…


Kalau yang dah rabun tu cuba amal Carotomax macam aku. Insyallah carotomax ni halal dan 100% semulajadi. Takde side effect apa-apa sebab carotomax ni bukan ubat tapi supplimen à pemakanan tambahan. 


Carotomax mengandungi 6 varieti karotena, diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat antioksida seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang dan minyak sawit. Ahli nutrisi mencadangakan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotene di dalam darah seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan menvegah kanser.


✿✿Manfaat utama✿✿

     ✿Mempertingkatkan penglihatan à Ia menghasilkan “ungu visual” yang boleh menyebabkan kita mengekalkan penglihatan didalam gelap. Ia mengurangkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia(mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags gegelung hitam dimata.
      
     Meredakan penyakit kulit à Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne dan ulser kulit

     Melindungi epithelial à Ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus

     Melawan kanser dan oksidasi à Pengambilan kerap beta carotene mengukuhkan system imu, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser terutama sekali kanser paru-paru dan payuadra. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida. 

     Menghalang infeksi à Meransang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit system respiratori paru-paru, batuk, hepatitis, astma, demam dan selsema

     Menggalakkan perkembangan normal dan sihatà Meransang perkembangn kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membrane glukosa, gigi sihat, gusi dan system reproduksi. Juga penghasilan sperma yang sihat bagi lelaki. 


Alpha carotene
Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan
Beta carotene
Memperbaiki kulit dan memperceptkan pemulihan luka
Mempertigkatkan system imun, mengurangkan risisko kanser usus, payudara dan prostat
Lycopene
Bersifat anti oksida, menghalang penuaan organ
Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan system imun
Mengurangkan penyakit kalenjar prostat
Astaxanthin
Pigmen didalam alga & fitoplunkton  memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL (Kolestrol baik)
Lutein
Menyekat katarak, AMD (age related masculat disease), glaukoma
Zeaxanthim
Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya.










No comments:

Post a Comment